Tietosuojavaltuutettu on saanut päätökseen Tallier.Infoon kohdistuneen tietoturvaloukkauksen virallisen käsittelyn ja määrää tietosuojalain mukaisesti tiedottamaan tästä vielä erikseen rekisterinpitäjille.

Tallier.Info-palvelu on siirretty puhdistettuna kokonaan uuteen palvelinympäristöön, jossa tietoturvaa ja tietoturvakäytäntöjä on merkittävästi parannettu. Palvelu on ollut normaalisti asiakkaiden käytössä 16.4.2019 lähtien. Tallier.Info-palvelu joutui tietomurron kohteeksi maaliskuun puolessavälissä, jolloin myös palvelu lakkasi toimimasta. Tiedotimme tietoturvaloukkauksesta ja välittömistä turvatoimenpiteistä silloin jo asiakkaillemme ja viranomaisille sekä teimme poliisille rikosilmoituksen.

Mittavista tietomurron selvittämiseen liittyvistä poliisi- ja tietoturvaviranomaisselvityksistä huolimatta, ei ole saatu vahvistusta sille onko rekisteröityneiden kirjautumistietoja päätynyt ulkopuolisten käsiin. Murron luonteesta johtuen ei voida poissulkea todennäköistä mahdollisuutta, että murtautuja on päässyt käsiksi käyttäjätietoihin.

Tämän vuoksi muistutamme vielä kertaalleen hyvästä salasanakäytännöstä. Turvallinen verkkoasiointi edellyttää, että eri palveluissa käytetään eri salasanoja, jotka ovat vahvoja. Mikäli Tallier.Infossa on ollut käytössä sama salasana kuin muissa verkkopalveluissa kuten mm. Netflix, Facebook, Google ja AppleID, näiden palvelujen salasanat kannattaa vielä vaihtaa.

Tietosuoja-asioista vastaavan nimi ja yhteystiedot:
Tuomas Saarelainen, tuomas.saarelainen@tallier.info, 040 727 5183